Hela Huset skramlade

I lördags var det dags för välgörenhetsfestivalen ”Hela Huset skramlar”. Många kom för att lyssna till fet musik och samla in pengar till förmån för flyktingkrisen.

En av festivalens linups var Hiphop- och RnB-duon High Definition, bestående av Daniil Tomás och Theo Jonas. För duon var det självklart att ställa upp på välgörenhetsfestivalen.

– Invandringsfrågan och flyktingkrisen som pågår just nu ligger oss varmt om hjärtat. För mig personligen är detta något jag brinner för, då jag själv kommit hit som flykting, säger Daniil Tomás.

Fler som ofta brukar hänga på Huset höll med om att det var en speciell kväll.

– Vi går på spelningar här och spelar själva, men den här konserten är väldigt speciell då den har ett fint syfte. Vi får både njuta av musiken och göra skillnad samtidigt, säger Lance, en av kvällens besökare.

Musik för alla

Musik- och kulturförening Urbanground agerade konferencierer för kvällen och ute i salongen såg de till att skivorna gick varma. Urbanground arbetar ideellt och är vana vid liknande evenemang.

– Det är fint att visa att musiken är till för alla genom den här insamlingen. Att vi får vara här och spela musik och ha roligt med ungdomarna är verkligen en win win, säger Immanuel Foster Erjén, Urbangrounds ordförande.

Lyckad festival

Arrangörsproducenten Lelle Kingstedt var lyrisk efter lördagens festival. Han har tillsammans med Kylskåpets Albin Wrebo och Viktor Danielsson gjort festivalen möjlig.

– Nu när läget ser ut som det gör, kände vi att vi var tvungna att göra något för att hjälpa till. Vi körde ett liknande engagemang vid tsunamikatastrofen 2004, säger Lelle och fortsätter:

– Vi är jättenöjda med evenemanget. Musikerna var jätteduktiga och alla som hjälpte till har gjort ett toppenjobb.

Pengarna som samlades in under kvällen går oavkortat till Rädda barnen och deras insatsarbete.

För er som missade festivalen är det inte kört. Hela festivalen kommer snart att släppas som samlingsplatta.

Text och foto: Gustaf Larsson