Vinnare Instagramtävling!

 

Vi har fått in över fyrahundra grymma, tänkvärda och proffsiga tävlingsbidrag på temat ”Demokrati i sociala medier” i höstens Instagramtävling. Förstapriset fick Vendela Lindström och 9B, Edboskolan.

– Tanken med bilden var att visa hur hård tonen kan vara på sociala medier, säger Vendela i klass 9B på Edboskolan, och att det är viktigt att frågan om hot och hat på nätet inte tystas ner.

Juryns motivering till förstapriset är det starka uttrycket i Vendelas bild och att hon använt sig av den vanliga utseendefixerade selfien – men helt vänt på upplevelsen.  Förstapriset på 10 000 kronor som Vendela har vunnit till klassen ska gå till en klassresa under våren.

Stort grattis till pristagarna – stort tack till alla som deltagit

Till andrapristagare utses Elsa Engqvist Gentele, Emelie Eriksson, Frida Melchert, Nicole Bermar samt Emelie Wiorek och klass 8 b på Kvarnbergsskolan. Juryn gillar deras stämningsfulla och vackra film där flera tekniker och stilgrepp använts. ”Alla behövs och ingen hamnar utanför när de formar det gemensamma hjärtat i många kulörer. Kompositionen är harmonisk och stämningsfull, ljuset fint och platsen rätt.”

Tredjepris får Tindra Carp och klass 9A på Kungsklippeskolan. Juryn lyfter fram deras provokativa och mångtydiga stilleben som påminner om att vore alla goda skulle ondskan försvinna.

Prisutdelning i december

Prisutdelning sker i Huddinge kommunfullmäktiges möte i december då också Elsa Engqvist Gentele, Emelie Eriksson, Frida Melchert, Nicole Bermar samt Emelie Wiorek och klass 8 b Kvarnbergsskolan samt Tindra Carp och klass 9A på Kungsklippeskolan får ta emot andra- och tredjepris.

Se alla bilder från Instagramtävlingen under hashtagen #hjärtapånätet

Läs mer om tävlingen och vinnarna: www.huddinge.se-vinnare-instagramtavling