Ungdom142 är verksamhet för dig som är 13-19 år i Trångsund och Skogås.

Verksamheten innefattar olika delar; de öppna mötesplatserna Torget och Slussen i Skogås samt uppsökande fältare och aktiviteter av alla de slag. Vår relation till dig som ungdom präglas av socialt engagemang och strävan efter att öka din delaktighet och inflytande i alla frågor som rör dig och din vardag.

Torget – För dig som går i åk 7-9

Torget är mötesplatsen för dig som går i årskurs 7-9. Hit kan du komma och träffa kompisar, prata med ledarna, spela spel och prova nya saker. Här finns dansrum, datorer, pyssel, pingisbord och tv-spel. Dina och de andra ungdomarnas önskemål,  ligger alltid till grund för de aktiviteter som planeras. Du har alltid möjlighet att vara med i en planeringsgrupp inför varje arrangemang.

Slussen – För dig 16-19 år

Få hjälp med allt som gäller ditt liv och din framtid. Här arbetar fritidsledare som har olika kompetenser och kunskaper, som kan vara till stöd och hjälp för dig i dina tankar och idéer. Här får du stora möjligheter att själv organisera och genomföra verksamhet och olika aktiviteter som du tycker är kul. Vi har också olika temakvällar samt bjuder in intressanta personer/föreläsare som ni kan vilja lyssna på.

Fokus är på att du ska få stöttning med dina läxor, att söka jobb, att skriva ditt egna CV men också kanske studera körkortsteori, söka pengar till projekt eller varför inte starta en egen förening? Du är också varmt välkommen att bara komma och hänga med oss.

Fältassistenterna i Skogås

Fältassistenterna arbetar uppsökande och förebyggande i Skogås och Trångsund. Vi finns ute på skolorna dagtid och ute i området kvällar och helger. Fältassistenterna finns där för dig och bygger relationer baserade på frivillighet, tillit och respekt för din integritet. Vårt kontor ligger på Skogåstorget 13 och till oss är ni alltid välkommen om ni vill prata, behöver hjälp eller bara vill hänga med oss. Om du är intresserad att vara med i en ungdomsgrupp får du gärna höra av dig till oss.

Du som är vuxen är också välkommen att kontakta fältassistenterna med dina frågor.

Håll koll i kalendern för att hitta evenemang och aktiviteter: www.unghuddinge.se/kalender

Ungdom142 är HBTQ-certifierad

Ungdom142, Torget och Slussen är sedan hösten 2015 hbtq-certifierad. Personalen har gått RFSL:s HBTQ-certifieringsutbildning för att du ska känna dig trygg när du besöker fritidsgården. Ingen som besöker vår fritidsgård ska känna sig diskriminerad oavsett kön, sexuell läggning eller könsidentitet. Du kan alltid vända dig till personalen om du inte blir likabehandlad eller vill ha stöd.

Läs mer om HBTQ-certifiering

Läs mer om HBTQ-fakta