Vårby ungdom  riktar sig till dig mellan 13-19 år. En ungdomsgård där du har stora möjligheter att själv organisera och genomföra verksamhet och olika aktiviteter som du tycker är kul.

Du kan bland annat spela sällskapsspel, pyssla, måla, baka, syssla med textilverksamhet och hantverk samt delta i gruppverksamhet, caféverksamhet, filmvisning och utflykter. Du kan också komma hit och hänga, spela biljard och ta en fika i caféet.

Gym och träning

På Vårby ungdom kan du komma och träna helt gratis, dock inte kravlöst. Du behöver genomgå en utbildning på 3-4 gånger där vi instruerar dig i styrkeövningar för hela kroppen. När du är klar med utbildningen får du ett gymkort med vilket du kan träna på alla våra öppettider. När du tränar här har du alltid med dig ombyte för träning och du hjälper till och städar i gymmet efter din träning.

Dansbana!

Gillar du och dina vänner att dansa? I anslutning till Vårby ungdom finns en dansbana där du kan nu koppla upp mobilen till högtalarna via bluetooth och dansa till din egen musik. Platsen som ligger under tunnelbanespåret i Vårby Gård är skapad av föreningen Dansbana! och har tagits fram av Huddinge kommun i samarbete med dansföreningar och unga tjejer från området.

Adress till Dansbana!
Krongårdsvägen 35
Tunnelbanestation: Vårby gård, 143 46 Vårby

Förverkliga ett projekt

Har du en idé, dröm eller något annat du vill göra? Här kan du göra det som är kul och utvecklande för dig och dina vänner. Ordna en spelning, resa eller ett läger. Starta en förening, ordna turneringar, övernattningar eller syssla med musik.

Vårby ungdom har en coach som kan hjälpa dig med ansökningsprocessen från idé, projektansökan, genomförande, återkoppling dokumentation och avslut

Läs mer om coachen och hur du ansöker

Vårby ungdom är HBTQ-certifierad

Vårby ungdom är sedan hösten 2015 hbtq-certifierad. Personalen har gått RFSL:s HBTQ-certifieringsutbildning för att du ska känna dig trygg när du besöker fritidsgården. Ingen som besöker vår fritidsgård ska känna sig diskriminerad oavsett kön, sexuell läggning eller könsidentitet. Du kan alltid vända dig till personalen om du inte blir likabehandlad eller vill ha stöd.

Läs mer om HBTQ-certifiering

Läs mer om HBTQ-fakta